Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

de Dedicut in Torturi, 17 Iun 2014 | 5077 vizualizari

 

Inspiratie- reteta Xandrinnei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-zmeura-50379.html

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru ungerea formei

Ganache:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte

Jeleu de zmeura :

  • 600 gr zmeura ( eu am avut congelata)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina

Ornat:·

  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker:

Blat :

Mai intai pregatim toate ingredientele,  masuram cantitatile si ungem cu unt  cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul. Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor. Cernem faina, adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect. Turnam compozitia in cuva, scuturam usor astfel incat compozitia sa se "aseze" si programam Multicooker pe functia BAKE  la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem capacul ca sa nu oprim blatul din crescut.

Ganache:

Punem frisca lichida in cuva, intre timp rupem ciocolata cubulete si o adaugam peste frisca. Alegem programul REHEAT si dupa 2 minute oprim si amestecam cu lingura Multicooker. Ciocolata trebuie sa fie complet topita si omogenizata in frisca. Transferam amestecul intr-un bol de mixer, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider pentru minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a il pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar, batem ganache-ul cu mixerul pana obtinem o crema compacta.

Jeleu de zmeura :

 Punem zmeura impreuna cu zaharul in cuva, utilizam functia JAM pentru 15  minute. Lasam sa se raceasca. Jeleul il putem face de seara, impreuna cu blatul si ganache-ul. Inainte de a-l pune pe tort, inmuiem foile de gelatina in putina apa rece, cand s-au inmuiat le punem timp de 15 de secunde in microunde si amestecam astfel incat gelatina sa fie complet dizolvata. Apoi adaugam gelatina peste compozitia rece de zmeura si omogenizam totul.

Ornat :

Ciocolata alba o radem asa incat sa rezulte fulgi de ciocolata. Ciocolata neagra o topim in microunde. Din hartie de copt  facem un cornet  in care turnam ciocolata topita. Apoi formam diverse modele turnand ciocolata pe hartie de copt. Hartiile le punem in frigider cateva minute iar apoi ciocolata se va desprinde foarte usor de pe hartie.

Asamblarea tortului :

Blatul se taie in doua. Peste prima foaie se aseaza jeleul de zmeura. Urmeaza apoi foaia a doua de tort. Sa acopera cu ganacheul de ciocolata. Se decoreaza cu fulgii de ciocolata alba si grilajele de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine